autor | správa |
JurajD modelár Príspevkov: 868 Moje modely Poslať správu |
ano, vysielac, ale nie prijimac, ten je 8ch PWM idealne toto https://hobbyking.com/en_us/turnigy-ia6c-ppm-sbus-receiver.html ako si pripojil ten prijimac k doske? |
petofertal123 modelár Príspevkov: 219 Moje modely Poslať správu |
Takže sparované to mám, lebo keď zapojim prijímač na bateriu, tak na vysielačke v zadu na module mi zasvieti červena led. Tu je moj prijímač, má PPM Na vysielačke som si nastavil tiež modulacia PPM, pripojil som to takto Do toho červeneho PPM som dal zvrchu -,+,S. tak ako tam píše. a na doske takto Po pripojení baterie sa ozve zvuk motorov, len bez toho posledneho pipnutia, (neviem či to tak ma byť alebo nie) A led na prijimači mi vôbec nesvieti. |
prijimac by mal svietit tiez ak je sparovany, staci ak ma napajanie. To co pocujes po pripojeni bat. su regle. Betaflight tiez musi byt nakonfigurovany na PPM |
prijímač svieti keď ho napojím cez regulátor na batériu, alebo priamo na batériu (3,7V) len nesvieti keď je pripojený na dosku. Môže to byť tým nastavením v BF, idem na to pozrieť Ďakujem Edit: mam tam aj naflashovať najnovší system alebo nechať ten čo tam je? |
|
tu ti bohuzial mozem pomoct len cez google, betaflight som nevidel uz takmer rok tu riesia presne ten isty problem https://github.com/betaflight/betaflight-configurator/issues/834 ako riesenie sa javy instalacia novych ovladacov do WIN, vyzera ze po restarte si BF zmeni samovolne port na pripojenie dosky Install the STM32 USB-VCP driver directly, Zadig is not really applicable in this case. All linked in the WiKi: https://github.com/betaflight/betaflight/wiki/Installing-Betaflight#installing-stmicro-virtual-com-port-vcp-driver-under-windows |
to mi nepomohlo, lebo ja mam Windows 10, a v tom balíku mi píše že pre windows 10 použiť driver od Microsoftu, no ale nepomáha, stiahol som aj PC210x Universal Windows driver, a stale tá chyba. Ináč stačí že budem ukladať v BF niečo a skúšať či ten error vyskočí, alebo za každým novým nainštalovaným ovládačom mám Flashovať ROM? Ďakujem |
nie, dosku staci flashnut len raz na aktualnu verziu BF, pri zmenach das len ulozit konfiguraciu - save |
takže, už fakt neviem. tu posielam obrazky z BF ako to mam nastavené, poprípade či niečo nieje zlé nastavené a preto to robí., No, ale zistil som že keď napr. pripojm dosku do BF povolím save mode a uložím, tak mi naskočí chyba, no ale keď znova pripojím dosku, tak save mode mam povolené, to znamená že buď to na tú dosku uloží, alebo len BF ukazuje posledné nastavenie? |
takze zakazdym ked das "Save and Reboot" tak to skonci s chybou? |
Ano, stále. hocičo zmením v nastaveniach, a stále vypíše to isté |
To uz ja som na konci, skus pls cez FB skupinu “Miniquad FPV CZ” hodit tento dotaz. Cela CZ elita lieta na Betaflight-e |
oukey, takže už všetko svieti, a je zapojené, len v BF mi nereaguje vysielačka, neposúvaju sa mi tie riadky, a ani bez pripojenia USB, |
A radio v BF ma nejake odozvy? Treba nastavit spravny uart (vstup) a protokol sbus/ibus podla toho co posiela radio |
mam PPM, nie nema žiadne odozvy, tie riadky sa mi vôbec nehýbu keď hýbem z páčkami |