Používateľské meno

Heslo

RC PORTAL

autor správa
Majko2002
modelár

Príspevkov: 1014

Moje modely
Poslať správu
Správa zaslaná: 8. 8. 2019 o 15:11 | odkaz na príspevok
Dobrý deň prajem.
Mam tu na vás modelári jednu otázku.
Ze ci náhodou niekto nevie prečo mi vypadáva signál na ovládaci Dx4e a aj na Dx5e.

Antény mam z trupu vystrcene von a prijímač tam mám AR636A a ešte nejaký mikroprijimac pre ovládače spektrum.

Skúšal som oba prijímače a ani jeden ovládač nefunguje bez výpadku...
Vďaka výpadku signálu na Dx4e, mi Tomboya stocilo po krídle dole a zastavil ho strom...
No a prijímač nabehol znova asi o päť sekúnd.

A keď výpadok signálu nieje a pristane v poriadku, tak prijímač bliká
Bydlisko: Bratislava, Podunajské Biskupice ( 17 rokov )
pepe206
modelár

Príspevkov: 469

Moje modely
Poslať správu
Správa zaslaná: 8. 8. 2019 o 18:46 | odkaz na príspevok
skus ich nanovo naparovat
Bydlisko: Bratislava ( 33 rokov )
RedByron
modelár

Príspevkov: 234

Moje modely
Poslať správu
Správa zaslaná: 9. 8. 2019 o 07:53 | odkaz na príspevok
Ak ti prijímač nabehol o 5 sekúnd a stáva sa ti to na viacerých prijímačoch tak sa skús zamerať na BEC (stabilizátor), ESC (regulátor) ak je jeho súčasťou. Možno odfiltrovať (pridať kondenzátor) za stabilizátorom, kvalitu spojov od baterky ....
Bydlisko: Dolný Kubín
PeePo
modelár

Príspevkov: 895

Moje modely
Poslať správu
Správa zaslaná: 9. 8. 2019 o 10:53 | odkaz na príspevok
Bliká a ako bliká? pozri si návod čo to blikanie znamená. Skontroluj všetky kábliky a konektory. Antény máš v poriadku? Odfoť zapojenie: baterka-regulátor-prijímač
Bydlisko: Trenčín ( 29 rokov )
JohnyPP
modelár

Príspevkov: 62

Moje modely
Poslať správu
Správa zaslaná: 9. 8. 2019 o 18:58 | odkaz na príspevok
Urob range test. Na spektrumoch velmi radi odchadzaju vysielacie moduly. Mna to stalo tiez par nepeknych kresov... Vymenil som modul a zatial je pokoj.
Bydlisko: Poprad
EcoOne
modelár

Príspevkov: 461

Moje modely
Poslať správu
Správa zaslaná: 10. 8. 2019 o 10:38 | odkaz na príspevok
Pozdravujem, ake maš vysielače Spektrum Dx4e, DX5E ??? su DSMx alebo DSM2 ? a ake maš všetky prijimače?
Na zadnej strane vysielača je označenie napriklad SPM55001E - tak opyš z každeho presne označenie a pozrieme sa či su DSM2/DSMx

DSM2 v Bratislave a v okoli ma dost vypadkov.
Velmi dôležite je mat v poriadku anteny na prijimačoch, musia mat spravnu dlžku a nesmu byt nalomene.
Bydlisko: Bratislava ( 43 rokov )
JohnyPP
modelár

Príspevkov: 62

Moje modely
Poslať správu
Správa zaslaná: 10. 8. 2019 o 19:47 | odkaz na príspevok
Tie vypadky su vsade... Ale ked mas 100 percentny vysielaci modul, a anteny vytiahnute z trupu, nikdy dosah nepadne pod nejakych 200-300 metrov (ani s kratkou antenou)
Problemy su ked nacapis anteny na uhlik alebo kov, tam ta antena straca zisk, ale ajtak pod 100 metrov neklesnes.
Mne to vypadavalo podla nalady uz na 50-100 metrov, skusal som 3 prijimace, 3 satelity, vzdy bol vadny vysielaci modul... Takze prva vec je range test...
Bydlisko: Poprad
  • Odpovedať
Musíte byť prihlásený na pridávanie príspevkov.
Úvodná stránka
  • 65 ľudí online za poslednych 5 minút.
Fórum
  • 6 príspevkov za posledných 24 hodín.
Album modelov
  • 7 príspevkov za posledných 24 hodín.
Galérie
  • 4 príspevkov za posledných 24 hodín.
Články
  • 4 príspevkov za posledných 24 hodín.
Bazár
  • 6 inzerátov za posledných 24 hodín.
Podujatia
  • 0 príspevkov za posledných 24 hodín.

Online za posledných 5 minút: maross, pilotek53, MarosMT, Beldo, Dr-Oetcer, Beke68, mAto424,