Používateľské meno

Heslo

RC PORTAL

autor správa
oto771
modelár

Príspevkov: 227

Moje modely
Poslať správu
Správa zaslaná: 3. 2. 2014 o 13:15 | odkaz na príspevok
goro, Plne s Tebou súhlasím. Klub by mal byť vybratou spoločnosťou ľudí, ktorých niečo spája. Ja som členom "najdrahšieho" Košického klubu a som na to patrične hrdý. Čo sme dokázali za posledné roky na našom súkromnom letisku môžeme ďakovať aj vybratému členskému. Vôbec sa nejedná o to aby každý bol členom. Nie každý má rovnaké nároky na lietanie na prostredie okolo miesta kde lieta. Kto na to nemá alebo nechce pracovať na spoločných aktivitách, ten nemusí byť členom klubu. Prakticky vzaté, keď bude v klube veľmi veľa členov, bude zvyčajne prehustené letisko. Tým pádom členovia nedostanú patričný servis, ktorý poskytuje klubové zázemie. Je pravda , že poplatky u nás niesu až také ako vo Vajnoroch, ale aj tak na podmienky "východu" sú značné. Naše skúsenosti však ukázali, že u nás sa neosvedčili povinné brigády. Niektorí členovia zvyčajne nemali čas, odflákli prisľúbenú prácu a robilo to v členskej základni zlú krv. Preto sme pred časom radikálne zvýšili členské a dali sme možnosť aktívnym členom za odpracované brigádnicke hodiny, znížiť následné členské. Tento spôsob sa nám osvedčil. Niektorí členovia nás síce opustili ale začali k nám prichádzať členovia, ktorí sú ochotní platiť ale nemajú čas sa venovať brigádam. Sú však aj brigádnicky iniciatívni členovia, ktorí toho odrobia až-až a majú odpracované členské aj dva roky dopredu. A navzájom sú si všetci rovní a majú rovnaké práva. Veď aj v živote sú vyťaženejší, bohatší a menej vyťažení alebo ochotnejší ľudia.
Bydlisko: Košice ( 73 rokov )
flyierrc
modelár

Príspevkov: 80

Moje modely
Poslať správu
Správa zaslaná: 3. 2. 2014 o 13:22 | odkaz na príspevok
oto - presne! tento model si mi zobral z ust, uz som to niekolkokrat hovoril, dokonca sa to ak si dobre pamatam na minulorocnej schodzi aj tak prezentovalo.

len este jenu poznamku goro - preto sa k tomu zatial staviam takto, pretoze ako si pisal to vnimam tak: platim za prenajaty priestor na lietanie...
Bydlisko: BA ( 44 rokov )
jetelektropilot
modelár

Príspevkov: 302

Moje modely
Poslať správu
Správa zaslaná: 3. 2. 2014 o 14:12 | odkaz na príspevok
Servuste,
no...cakal som odozvu a je tu..... Vyska clenskeho je potrebna taka aka je ,na to,co si ziada letisko na zaciatok ( rozbeh) . Brigady....5 brigad na prvy pol rok... potrebujeme ich nutne (ludi)pred sezonou a akciami....pripravit letisko. Ak ste citali pozorne zapisnicu,bude dalsia schodza hlavne ohladne brigad(polka sezony) Travnaty koberec.... chceme pristavaciu plochu predlzit a po rozhovoroch sa dostavali pozitiva. O dalsich zmenach sme hovorili na schodze . Clenske,brigady ako aj ine sa upravia po rozbehnuti . Chapem,ze roky sa lietalo vo Vajnoroch hala bala a za nic.

Ak si niekto myslite,ze nejdeme dobrym smerom a nie sme ziadny klub ( iba zaciname a zistujeme co potrebuje letisko,klub ) vadi vam,ze o Vajnorske letisko sa niekto stara ..... je to vas nazor , pocit , musite sa s tym popasovat sami ....nenutime nikoho .

Vsetky dalsie prace sa budu realizovat na letisku AZ PO OPLOTENI !!!!!! A to ihned ako padne sneh,mraz .... aj o tom sme hovorili na schodze.

Trosku ma mrzi , ze sa niekto rozculuje,ze vznikol klub a snazi sa fungovat ako ine kluby. Chalani,sak v kazdom klube su poplatky a su pravidla .
O co vam ide ?! O to,ze nemozete do spustosenyh Vajnor zadarmo ? Vajnory si zasluzia viac !
Vela chalanov tam maka a nefrfle !!!!!!!
Trosku som sa nechal uniest,lebo za cely rok som tam neroztocil ani raz vrtulu a spolu s chalanmi sme makali a nic sme nechceli.
Ano,ja osobne chcem aby BA mala Vajnorse letisko na urovni podla moznosti.

A este jedna vec. Ze klub sa ma starat o zhananie prispevkov , sponzorov a pod. Kolko ziadosti som rozposlal,osobnych stretnuti absolvoval...pokorne prosil,zhanam co najlacnejsie veci potrebne pre letisko a ine. Nesedim doma,necakam ........nikdy som sa nestazoval. Ale ako to tu tak citam,musel som to spomenut .

Opakujem,zistujeme co letisko potrebuje...zaciname.....nechceme vsetko hned a hrrrrr. Ale pripravit sa na akcie,nech to ma uroven!

Gramaticke chyby ak niekomu vadia teraz...je mi jedno ,ale som v robote a pisem rychlo a nastartovane.

S pozdravom a uctou predseda Martin.
Bydlisko: Bratislava ( 48 rokov )
flyingislife
team RCPortál

Príspevkov: 1121

Moje modely
Poslať správu
Správa zaslaná: 3. 2. 2014 o 14:13 | odkaz na príspevok
Oto, aké letisko máš v KE na mysli ?
Bydlisko: Bratislava-Ivanka pri Dunaji / Košice ( 33 rokov )
flyierrc
modelár

Príspevkov: 80

Moje modely
Poslať správu
Správa zaslaná: 3. 2. 2014 o 14:57 | odkaz na príspevok
Matoooo - vobec si ma nepochopil kua, este raz: FANDIM tomu, a obdivujem co vsetko sa za 1 rok vo vajnoroch zmenilo, upravilo, vybudovalo. Sam vies ze zaciatkom roka som bol na niekolkych brigadach a rad a nezistne a s dobrym pocitom! A pridem rad znova a znova ked mi to dovoli cas (posledne mesiace sa proste nedalo a tiez som toho skoro nic nenalietal). A aj ked nebudem clenom klubu, uz len k ucte k tomu miestu !!! Viem ze sa to rozbieha a zacina a ludia co to tvoria sa ucia za pochodu, aj na to klobuk dole! Ale snazim sa len skromne poradit ze takto alebo takto to vidim a co by sa malo/dalo/nedalo... Najdolezitejsia vec co som pisal su poplatky verzus pravidla... presne ako si to vypichol vyssie... ozyvam sa preto aby LEPSIE BOLO - NIE LACNEJSIE !!!

Skor ako niekto znova po mne kamenom )) - precitat este raz moj predosly prispevok (aj dva) a porozmyslat seriozne.
S pozdravom, Peto
Bydlisko: BA ( 44 rokov )
Viktor401
modelár

Príspevkov: 230

Moje modely
Poslať správu
Správa zaslaná: 3. 2. 2014 o 16:23 | odkaz na príspevok
...len ku tým brigádam. Netýka sa to len "stavebných prác (plot, pokládka trávnika, betónovanie a pod.). Týka sa to aj kosenia, polievania a upratovania letiska, skrátka všetkého čo sa už týka bežnej prevádzky - a toho je tiež dosť. Nie je optimálne aby letisko malo členskú základňu napríklad 60 ľudí a na bežnej prevádzke sa podieľali desiati. To sa týka hlavne letnej sezóny. Jednoducho sa treba o prácu podeliť. Ak niekto nemôže alebo nechce (aj takéto rozhodnutie jednotlivca je samozrejme akceptovateľné a nikto nebude z klubu za to vylúčený) musia jeho podiel práce vykonať ostatní členovia. Nie je to ani buzerácia ani šikanovanie. Celý model je nastavený na základe spravodlivosti a rovnosti - a jeho fungovanie je preverené na základe skúseností z iných letísk.

Myslím že ak niekto môže prísť lietať tak sa môže pár krát zapojiť aj do pracovného procesu - napríklad v prestávkach medzi letmi. A počas roka sa tých 10 brigád nazbiera ani nebude vedieť ako.
Bydlisko: Bratislava ( 50 rokov )
oto771
modelár

Príspevkov: 227

Moje modely
Poslať správu
Správa zaslaná: 3. 2. 2014 o 21:23 | odkaz na príspevok
flyingislife, To na ktorom si na Pohode 2013 lietal... Grajciar
Bydlisko: Košice ( 73 rokov )
flyingislife
team RCPortál

Príspevkov: 1121

Moje modely
Poslať správu
Správa zaslaná: 3. 2. 2014 o 22:01 | odkaz na príspevok
Tak to je perfect letisko,
podľa mňa to vaše letisko je základná jednotka na meranie kvality modelárskych letísk.
Bydlisko: Bratislava-Ivanka pri Dunaji / Košice ( 33 rokov )
Joba
modelár

Príspevkov: 1408

Moje modely
Poslať správu
Správa zaslaná: 3. 2. 2014 o 22:45 | odkaz na príspevok
flyierrc:
oto - presne! tento model si mi zobral z ust, uz som to niekolkokrat hovoril, dokonca sa to ak si dobre pamatam na minulorocnej schodzi aj tak prezentovalo.

len este jenu poznamku goro - preto sa k tomu zatial staviam takto, pretoze ako si pisal to vnimam tak: platim za prenajaty priestor na lietanie...

Neviem ako by si reagoval potom na 200,-e je to podobný prístup ako má Grajciar. Navrhované členské ktoré dala rada bolo 80,-e,práve návrh členov bolo podporiť tohtoročný rozpočet v tomto roku na 100,-e . Čo sa týka trávnika každý má iné požiadavky a nie každý je ochotný opravovať urazený podvozok ,aj pre to je potrebná korekcia trávy okolo plochy . Členstvo v ZMoS-e je pre klub dôležitá z hľadiska usporiadania akcii (ak to vie niekto poistiť členstvo nie je nutné) akej forme to bude uvidíme po rokovaní so ZMoS-om ak máte otázky stačí zavolať členom rady a myslím že sa veľa vecí objasní . Každý má svoju predstavu o fungovaní letiska treba to len zosúladiť s potrebami a možnosťami .
Bydlisko: Bratislava -Karlova Ves ( 58 rokov )
oto771
modelár

Príspevkov: 227

Moje modely
Poslať správu
Správa zaslaná: 4. 2. 2014 o 11:48 | odkaz na príspevok
Páni, ja sa nechcem vyjadrovať k výške členského. Je to vec každého klubu a záleží od vybratých finančných zdrojoch ako rýchle sa bude rozmáhať daný klub. Ja si myslím, že nízke členské má za následok, že je tam veľa členov a napriek tomu nie je dosť peňazí na rozvoj letiska. "Opotrebenie" letiska je vysoké a priestor na lietanie malý. Vysoké členské zase môže mať za následok nedostatok finančných prostriedkov pre rozvoj letiska z dôvodu malého počtu členov. "Stredná cesta je zlatá cesta." Podľa našich skúseností (1.RC Modelklub Košice) by sa ideálny počet členov mohol pohybovať okolo čísla 35. U nás po dosiahnutí toho čísla bude stop prijímania ďalších členov, z dôvodu aby nedochádzalo k prehusteniu obsadenosti letiska a tým zníženiu konfortu pre členov ale aj z bezpečnostných dôvodov. Chcem Vám skôr dať dobrú radu vtom aby neboli povinné brigády. Máme to odskúšané u nás a nie je to dobrý model s povinnosťami odpracovať brigádnické hodiny. Podstatne výhodnejšie je dať členom možnosť finančnej kompenzácie za brigádu. Či už tak, že si zaplatia tú časť čo by mali ináč odpracovať, alebo tak že dostanú nejakú zľavu z následného členského po odpracovaní brigádnických hodín. (Tak je to u nás). Povinné brigády Vám urobí zlú krv, preto že nie každý bude k tomu postupovať rovnako zodpovedne.
Som Však rád, že niečo nové pre modelárov vzniká, nech je to kdekoľvek na Slovensku a DRžÍM VšETKÍM PALCE NECH SA VÁM TO PODARÍ !!!
Bydlisko: Košice ( 73 rokov )
jetelektropilot
modelár

Príspevkov: 302

Moje modely
Poslať správu
Správa zaslaná: 4. 2. 2014 o 12:24 | odkaz na príspevok
Servuste,
oto771 dakujem za postreh,nazor. Samozrejme kazdemu za svoj nazor . Urcite je co vylepsovat a mame kopec roboty pred sebou . Za svojim prispevkom si stojim , Vajnory su kolos a spravime vsetko preto,aby sme boli vsetci spokojny.
Ak mate akykolvek nazor,nerozumiete niecomu ! ......kontaktujte mna,alebo clena rady a objasnime si to . Hlavne neclenovia klubu nie su v obraze,nemozu byt objektivny a ostatny to mozu chapat velmi zle .
Tolko k tejto teme.

S priatelskym pozdravom Martin.
Bydlisko: Bratislava ( 48 rokov )
jaroslavs
modelár

Príspevkov: 104

Moje modely
Poslať správu
Správa zaslaná: 4. 2. 2014 o 12:38 | odkaz na príspevok
Na schodzy bola spomenuta moznost "vyplatit" sa z brigad aj dopredu nemusi sa za neucast platit pozadu, aj to pomoze klubu mame co kupovat.
Bydlisko: Bratislava ( 71 rokov )
marianr
modelár

Príspevkov: 1464

Moje modely
Poslať správu
Správa zaslaná: 5. 2. 2014 o 09:23 | odkaz na príspevok
Na akú dobu máte dohodnuté používanie letiska s majiteľom?
Bydlisko: Ba ( 66 rokov )
jetelektropilot
modelár

Príspevkov: 302

Moje modely
Poslať správu
Správa zaslaná: 5. 2. 2014 o 11:36 | odkaz na príspevok
Servus,
na dalsie nasledujuce roky,s tym , ze v juny sa sa zvysi najom o 20eur na hektar,pojde o vyčlenenie plochy na športovo-rekreačné využitie v uzemnom plane.

S pozdravom Martin .
Bydlisko: Bratislava ( 48 rokov )
makit1
modelár

Príspevkov: 5

Moje modely
Poslať správu
Správa zaslaná: 5. 2. 2014 o 14:20 | odkaz na príspevok
Ahojte,
Kolega ma upozornil na tento clanok - vystavba ma zacat uz tento rok pri kruhaci. Podla tej mapy to nastastie letisko neovplyvni - skor iba psickarov a ludi co chodia lietat mimo letiska.

http://reality.etrend.sk/komercne-nehnutelnosti/obchody-vajnoria-postavi-novy-majitel.html

m.
  • Odpovedať
Musíte byť prihlásený na pridávanie príspevkov.
Úvodná stránka
  • 102 ľudí online za poslednych 5 minút.
Fórum
  • 0 príspevkov za posledných 24 hodín.
Album modelov
  • 1 príspevkov za posledných 24 hodín.
Galérie
  • 0 príspevkov za posledných 24 hodín.
Články
  • 0 príspevkov za posledných 24 hodín.
Bazár
  • 11 inzerátov za posledných 24 hodín.
Podujatia
  • 0 príspevkov za posledných 24 hodín.

Online za posledných 5 minút: Brayn,