Používateľské meno

Heslo

RC PORTAL

1 2
autor správa
Nero
modelár

Príspevkov: 5

Moje modely
Poslať správu
Správa zaslaná: 5. 1. 2019 o 22:18 | odkaz na príspevok
Vsetkych zdravim.som tu novy a prosim o vase cenne rady.rozhodol som sa prerobit lodku baitliner po 4 rokoch trapenia.modelarcinou som este nic nerobil tak studujem po nete uz dost dlho.prerobil som lodku na dve komory.vymenil som vysielac na pakovy 4 kanal.osadil nove serva na kormidlo a mechanizmy.teraz menim hriadel aj motor.motor Motor MIG 600 12 V Boat Turbo a hriadel COMPACT hriadeľ pr.4, M4, dĺžka 220.hridel som musel skratit o 3 cm aby mi vosla pod bateriu.prosbu mam taku ze aku vazelinu do hriadela dat aby voda sa tade nedostala do lodky.na starom hriadeli som mal gumene okruzky,a vrtulu som mal 55 mosadz na 5M mam ponechat povodny rozmer?ako sa da vyratat velkost vrtule?lod ma 4,9 kg bez baterie.bateria je pb 12V.a chcel by som dorobit na dialku zapinanie povodnych svetiel,mam volny jeden kanal.co tam potrebujem?za vase rady dopredu dakujem!
Bydlisko: Pezinok ( 40 rokov )
marek4444
modelár

Príspevkov: 320

Moje modely
Poslať správu
Správa zaslaná: 5. 1. 2019 o 23:22 | odkaz na príspevok
Vazelínu by som odporúčal silikonovú(dostať väčšinou v rybárskych alebo bicyklových shopoch), nebudem sa rozpisovať prečo, skrátka svojimi vlastnosťami je veľmi vhodná(mám odskúšané preto radím toto). Ale nenaplň celú trubku ale len na konci najviac pár cm, inak by vazelína zvyšovala odpor. Rozmer skrutky môžeš ponechať, ale ak má hriadeľ závit M4 a skrutka M5 budeš potrebovať medzikus(vnútri M4 zvonku M5), jednoduchšie je ale nová skrutka so závitom M4. Pri výpočte skrutky nezáleží len na priemere ale aj na ploche a počte listov a uhle ich nábehu a otáčkach. Takže ak nechceš niečo extra meniť(napr rýchlosť) tak sa pridržuj toho čo si tam mal. No a na zapínanie svetiel potrebuješ tzv RC spínač ktorý pripojíš do prijímača pre volný kanál a s ním spínaš požadovaný obvod.

veľa zdaru
Bydlisko: Nová Dedina pri Leviciach ( 44 rokov )
Nero
modelár

Príspevkov: 5

Moje modely
Poslať správu
Správa zaslaná: 6. 1. 2019 o 09:25 | odkaz na príspevok
Dakujem za rady.a keby som chcel zvysit rychlost teraz tam mam 3 list stupanie neviem velkost 55 mam nahradim s 2 liistom?
Bydlisko: Pezinok ( 40 rokov )
marek4444
modelár

Príspevkov: 320

Moje modely
Poslať správu
Správa zaslaná: 6. 1. 2019 o 20:13 | odkaz na príspevok
Dá sa to rôznymi cestami, iná skrutka iný motor, ak by si to chcel meniť nejako rapídne asi by si sa nevyhol výmene motora (a aj regulátora ) za striedavý, ten má lepšiu účinnosť ako jednosmerný. avšak je nutné zladiť pracovné otáčky motora a typ skrutky. Každá skrutka má svoje maximálne otáčky, ak sú vyššie znižuje sa účinnosť. Ak by si chcel nahradiť trojlist dvojlistom rovnakého priemeru a stúpania, určite musíš zvýšiť otáčky ale tvoj motor dokáže len cca 6000 ot/min, takže budeš musieť použiť iný s vyššími otáčkami ale.... zvýšením otáčok sa zmenší krútiaci moment a to môže znamenať že motor sa začne viac hriať, podľa veľkosti a dĺžky záťaže to zahrievanie môže byť dosť značné, čiastočne sa dá eliminovať chladením ale len do určitej miery. Na zavážaciu loďku je asi vhodnejší motor s nižšími otáčkami(teda ten čo tam máš), má dostatočný krútiaci moment pri pomerne malom odbere má veľkú výdrž a nespôsobuje toľko hluku. Ak chceš vyššiu rýchlosť skús najprv trošku polaborovať so skrutkou ale stále treba monitorovať ako zmeny prijímajú ostatné súčasti zastavy pohonu (motor,regulátor). Ak ale uvažuješ o zjavnom zvýšení rýchlosti, tak ako som už spomínal, výmena motora za striedavý.
Bydlisko: Nová Dedina pri Leviciach ( 44 rokov )
Nero
modelár

Príspevkov: 5

Moje modely
Poslať správu
Správa zaslaná: 7. 1. 2019 o 07:00 | odkaz na príspevok
Regulator mam dsys mdd72w.toto mi predaly k motoru mig 650.najprv malo tam bit 650 ale ked som zistil ze nema chladenie dal som tu 600.potom som dorobil aj vodne chladenie motoru.tak uvidim co to spravi.
Bydlisko: Pezinok ( 40 rokov )
Nero
modelár

Príspevkov: 5

Moje modely
Poslať správu
Správa zaslaná: 8. 1. 2019 o 12:26 | odkaz na príspevok
Tak jedine co tu mali na okoli. zevraj je to silikonova vazelina ale neni na obale nikde pisane.ma medovu farbu.
Bydlisko: Pezinok ( 40 rokov )
Scefo
modelár

Príspevkov: 4

Moje modely
Poslať správu
Správa zaslaná: 8. 1. 2019 o 21:41 | odkaz na príspevok
Zdravím Vás. Aj ja som tu nový, a dovolím sa vopchať sem.
Tiež riešim zavažaciu loďku, mám továrenskú, je to nejaká čína, chcel by som vymeniť ovládanie.
Loď má pohon dvoma motormi, a s nimi aj zatáča, ovládač dvojpáčkový (podobný ako k lietadlám), na každý motor páčka, obe dopredu- ide rovno, jednu uvoľním - zatočí .....
Chcel by som volantové ovládanie, a potreboval by som poradiť ako na to. Mám Flysky FS-GT3B , poradí niekto?
Dík
RedByron
modelár

Príspevkov: 203

Moje modely
Poslať správu
Správa zaslaná: 9. 1. 2019 o 13:36 | odkaz na príspevok
Scefo, málo informácií. Záleží od elektroniky. Ak je to nejaké setové "combo" (all in one) tak sa možno nevyhneš kompletnej prestavbe elektroniky (ostanú ti len motory). Ak máš v loďke samostatný prijímač tak by sa s tým dalo niečo robiť. Pošli aspoň typ, foto, možno sa ti ozve niekt kto to pozná.
Bydlisko: Dolný Kubín
marek4444
modelár

Príspevkov: 320

Moje modely
Poslať správu
Správa zaslaná: 9. 1. 2019 o 14:42 | odkaz na príspevok
Ja osobne som za celkovú prestavbu na klasiku, možno to znie zložito ale je to asi najpriamejšia cesta, čiže k vysielaču aspoň trojkanál prijímač, dorobiť kormidlá za motory ovládané servom a tretí kanál na "vykladanie nákladu" ovládané servom, osvetlenie (ak je)spínané ručným vypinačom. Ak by si chcel pôvodné ovládanie potreboval by si vysielač s mixom a to ten tvoj asi nemá, to majú obyčajne pákové ovladače a potreboval by si aj dva regulátory pre každý motor jeden.
Bydlisko: Nová Dedina pri Leviciach ( 44 rokov )
IK33
modelár

Príspevkov: 62

Moje modely
Poslať správu
Správa zaslaná: 10. 1. 2019 o 13:12 | odkaz na príspevok
Nero:
Dakujem za rady.a keby som chcel zvysit rychlost teraz tam mam 3 list stupanie neviem velkost 55 mam nahradim s 2 liistom?


Pravdepodobne máš trojlist 55mm so stúpaním 0,53. Môžeš ho nahradiť dvojlistom priemeru 55 alebo 57mm so stúpaním 0,85 Trochu to loď zrýchli, pri miernom náraste odberu ( cca. 3,3A) ale zázraky nečakaj. Rýchlosť aj tak bude len maximálne 1 m/s
Bydlisko: Lučenec ( 47 rokov )
Nero
modelár

Príspevkov: 5

Moje modely
Poslať správu
Správa zaslaná: 10. 1. 2019 o 17:58 | odkaz na príspevok
IK33:
Dakujem.Vyskusam.
Bydlisko: Pezinok ( 40 rokov )
Scefo
modelár

Príspevkov: 4

Moje modely
Poslať správu
Správa zaslaná: 10. 1. 2019 o 19:22 | odkaz na príspevok
K tej mojej loďke.
je to takáto


určite by som vymenil komplet elektroniku, (niečo mám, venujem sa autám)
a chcel by som použiť túto ovládačku Flysky FS-GT3B, kôli možnosti ovládania jednou rukou

je to origo 3 kanál ale dá sa odblokovať na viac, ale neviem či sa dajú mixovať,
je aj iná možnosť zapojenia s použitím nejakých komponentou?
chcem zachovať koncept bez kormidla, aby som neťahal za sebou všetko dookola, vrtule sú kryté.
marek4444
modelár

Príspevkov: 320

Moje modely
Poslať správu
Správa zaslaná: 11. 1. 2019 o 07:14 | odkaz na príspevok
Dalo by sa to možno realizovať tak, že servom kormidla by si odpájal cez spínač jednotlivé motory ale nebolo by to proporcionálne. Alebo by sa to dalo urobiť aj dvojstupňové, v prvej polovici motor odpojíš a vdruhej polovici dráhy serva motor prepneš do protitahu. Potreboval by si prepínač ako na sťahovanie okien v aute (pre každý motor samostatne) mechanicky spriahnuty a ovládaný servom kormidla. Toto všetko a proporcionálne rieši mix v pákovej vysielačke, avšak ak máš požiadavku na volantovku, trochu sa to komplikuje.
Bydlisko: Nová Dedina pri Leviciach ( 44 rokov )
RedByron
modelár

Príspevkov: 203

Moje modely
Poslať správu
Správa zaslaná: 11. 1. 2019 o 08:11 | odkaz na príspevok
Ja by som to skúsil V-tail mixerom pred regulátory. Myslím, že by to s volantovkou mohlo fungovať. https://hobbyking.com/en_us/turnigy-v-tail-mixer-ultra-small.html
Bydlisko: Dolný Kubín
ufon13
modelár

Príspevkov: 124

Moje modely
Poslať správu
Správa zaslaná: 11. 1. 2019 o 21:58 | odkaz na príspevok
mixéry budou fungovat určitě, jen nechápu proč měnit dokonale přesné ovládání ,,rajčáky,, tedy to původní na 2 páky na paskvil s mixem nedejbůh ještě kormidla tam kde se večou silony s háčky......
Stavím zavážečky na zakázku a zásadně zapojuji ovládání obou motorů samostatně a rozhodně bez kormidel. Zákazníci obvykle nejdříve remcají, ale zhruba po 10 minutách zaškolení si to pochvalují.¨
serva otvírají 2 komory a další servo vypouští 2 háčky na zádi....proto dávám 6 kanál aby zbylo na osvětlení.
Volantové rádio má význam na autíčku, nebo na opravdu rychlém člunu, u zakrmovačky je to ze zkušenosti nesmysl omezující možnosti.
Nicméně nevnucuji to nikomu jen píšu svůj názor získaný od zákazníků mých zakrmovaček.
Bydlisko: Uhlířská Lhota Česká republika ( 54 rokov )
1 2
  • Odpovedať
Musíte byť prihlásený na pridávanie príspevkov.
Úvodná stránka
  • 89 ľudí online za poslednych 5 minút.
Fórum
  • 20 príspevkov za posledných 24 hodín.
Album modelov
  • 11 príspevkov za posledných 24 hodín.
Galérie
  • 0 príspevkov za posledných 24 hodín.
Články
  • 0 príspevkov za posledných 24 hodín.
Bazár
  • 17 inzerátov za posledných 24 hodín.
Podujatia
  • 0 príspevkov za posledných 24 hodín.

Online za posledných 5 minút: mAto424, svato, destelant, samkosam, Deny, Jaroslavsladok, flyhawk,